O nama

Gaus StS, Beograd Preduzece za proizvodnju uredjaja za akumulatorsku industriju, energetske elektronike i laboratorijskih uredjaja.

Preduzeće Gaus StS je osnovano 1995. godine. Bavi se proizvodnjom uređaja energetske elektronike, merno-upravljačkih računarskih sistema, uređaja za rezervno napajanje, izradom softvera i vrši usluge projektovanja i servisiranja.

Uža specijalnost preduzeća je izrada opreme za laboratorijsko ispitivanje baterija (starterskih, trakcionih-industrijskih i stacionarnih), za proizvodnju i formiranje, servisnu namenu, odgovarajući softver, završnu kontrolu, monitoring i zaštitu itd. Preduzeće Gaus StS je sopstvenim sredstvima, kapacitetom i energijom u celini razvilo preko pedeset različitih uređaja u ovom domenu po uzoru na slične uređaje najpoznatijih svetskih proizvođača kao što su Digatron (SAD, Nemačka, Kina), Bitrode (SAD), Moren (Italija)... Najveći deo tih uređaja su punjači, pražnjači ili imaju mogućnost i punjenja i pražnjenja akumulatora. Do sada smo raznim tipovima punjača pokrili opseg napona punjenja od 0V do 300V, opseg struja punjenja od 0A do 540A, pražnjača od 0 do 2000A i od 0V do 130V. Uređaji se pored snage razlikuju i po preciznosti rada (laboratorijska ili industrijska tačnost), po principu rada (čoperski ili linearni), kao i po spektru mogućnosti (softver, algoritmi punjenja, zaštite itd.). Razvili smo sistem Host Computer kontrole, koji omogućava kontrolu u realnom vremenu velikog broja različitih uređaja, na zajedničkoj komunikacionoj liniji, upotrebom Gaus Battery Test System GBTS1.06 softvera. Time je omogućeno testiranje baterija po svim nacionalnim i internacionalnim test standardima, kao što su EN50342+A1 April 2001, SAE J537, SAE J240, SAE J240hot, BCI 12, BCI13, BCI 14, JUS NJ.3.721, GOST 959, IEC60095-1...

2005. godine smo počeli proizvodnju Brzih Visoko-Frekventnih Inteligentnih Punjača sa PARS metodom punjenja, za sve vrste i veličine sekundarnih izvora napajanja (od 0-220V od 0-250A, za olovne, NiCd... baterije).

Naša oprema se koristi u preko dvesto ovlašćenih servisa Fabrike Akumulatora Sombor, fabrike T.A.B. (Topla)-Mežice i Vesna-Maribor iz Slovenije, Munja Zagreb, S.A.P. Makedonija, širom Srbije i Crne Gore, u Republici Srpskoj, Sloveniji, Federaciji BIH, Hrvatskoj, Makedoniji, Nemačkoj, Italiji, Grčkoj, Češkoj, Moldaviji, Madarskoj, Turskoj, Libiji...Priznata je od strane svih drugih proizvođača i distributera baterija na ovom prostoru. Koristi je Vojska Srbije i Crne Gore, a najsnažnije uređaje koristi Fabrika Akumulatora Sombor za formiranje, razradu i ispitivanje trakcionih i starterskih baterija. Detaljnije informacije o našim uređajima se mogu dobiti na sajtu www.gaus-sts.com ili na našim telefonima 011 2279 142, 063 215 722.

U nadi Da ćete u našoj ponudi naći opremu po Vašim zahtevima, srdačno Vas pozdravljamo!

U Beogradu, 21.12.2005. dipl.ing Srđan Stanković

Foto galerija:

top